Севдалина Александрова

Основател и обучител по медиация и убедителна комуникация

       

Лично

Щом сте тук, вероятно споделяме едно общо вярване: Винаги правим онази Извънредна стъпка, онази която само 1% от хората се осмеляват, за да видят резултата, за който мечтаят. И го постигаме защо имаме тайна - не го правим само за себе си, а за да оставим и предадем нещо полезно, малко, променящо.

Затова във всяко обучение ще получите от нас лично отношение, обратна връзка и човешката ни подкрепа.

ул. Солунска 11, София
+359 885792525
academy@sporazumenia.com

Обучител, медиатор, адвокат, с над 15 години опит

  • Обучителят в България с най-много обучени медиатори – над 1/3 от медиаторите в България. Номинирана за престижното отличие “Обучител в алтернативно разрешаване на спорове” на една от най-големите в света организации за алтернативно разрешаване на спорове – Center for Effective Dispute Resolution (CEDR) Великобритания, 2012. Първият обучител в България, регистрирал сертифицираща програма за обучение на медиатори, призната от най-големия в света International Mediation Institute – програмата на Споразумения. Сертифициращата програма за медиатори на Споразумения, която включва компоненти на обучение онлайн и на място, можете да видите тук.
  • Обучител с над 5 200 часа проведени обучения и над 2600 обучени професионалисти в сертифициращи и специализирани обучения по убеждаване, преговори и разрешаване на конфликти, вкл. с медиациясемейна, бизнес, трансгранична, (от 2006г. досега), обучения за обучители, обучения за мениджъри – Човешки ресурси и Ръководители на компании и организации, и множество други,
  • Вписан медиатор в Единния регистър към Министъра на правосъдието, и в международния панел на CEDR, UK, най-голямата организация за търговска медиация във Великобритания. Съ-автор на международни наръчници по медиация.
  • Водещ експерт в медиацията в национален мащаб – участвала в създаването на едни от първите в Европа съдебни програми по медиация в национален мащаб (София – 2010, 2016-2019 – Варна, Бургас, Плевен, и други), и на първите центрове за търговска медиация в България (2005-2006), съавтор на националната платформа www.mediation.bg, и съ-учредител на Националното състезание по медиация за студенти-2017, 2018, 2019.
  • Медиаторска практика от над 200 сесии за разрешаване на спорове по търговски сделки, между съдружници и съсобственици, по договори за услуги, наемни и вещни отношения, при строителство, при непозволено увреждане, семейни и административни спорове.
  • Адвокат (от 2004г.); ­­
  • Магистърска степен по право, Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ (1998-2003г).
  • НЛП Практик (със сертификат от Ричард Бандлър)
  • Водещ по системни констелации
  • ­­ Чужди езици – Английски, Немски