Обучение за медиатори със сертификат, 10-12 септември, 8-10 октомври, София

Текущ статус
Не записан
Цена
750

Правоспособност и възможност за международен статус на медиатор (IMI qualified).

Време и Място: 10-12 септември, 8-10 октомври 2021, София, 15.00-20.00 в петъците, и 9.00-17.30 ч. събота и неделя. Плюс достъп до 12 допълнителни учебни часа материали онлайн.

За обучението и сертификата

Това обучение е сертифициращо за медиатори и дава правоспособност да практикувате като професионален медиатор за разрешаването на бизнес, семейни, имотни и други спорове, вписан в Единния регистър на медиаторите към Министерство на правосъдието. Провежда се от одобрена от Министъра на правосъдието обучителна организация – сдружение Споразумения, стр. 5 в Регистъра.

Обучението е първото в България, одобрено като сертифицираща програма за медиатори (CMTP) от най-големия институт за медиация в света International Mediation Institute, от февруари 2020г. и дава международно признатия статус – IMI Qualified Mediator. (По желание на участниците, и при условията на IMI, чиято еднократна такса за вписване е 50 евро, и е отделна от тази за сертифициращото обучение).

По закон обучението е с минимална продължителност от 60 учебни часа. Това обучение е изцяло на място в 6 дни интензивна практика, плюс достъп до допълнителни 12 часа онлайн видео и други материали. За успешното получаване на сертификат е необходимо участие в цялото обучението, така и преминаването на необходимите изпити. Изискванията за сертифицирането вижте тук. Законът за медиация не поставя изисквания за професия, но по-полезно би ви било обучението, ако имате опит в работата с хора.

ПРЕДИ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, попитайте дали е за Вас на 0885792525 или academy@sporazumenia.com.

Записване и такси

 • Такса: 750 лв., при записване и внасяне до 9 септември,
 • 675 лв. с отстъпка за ранно записване, при внасяне до 31 август,
 • 645 лв. с отстъпка за супер ранно записване до 31 юли,
 • 625 лв. на участник при записване на двама заедно до 20 август, или на 1 участник до 12 юли.
 • Преди да се запишете, се свържете с нас на academy@sporazumenia.com или 0885792525.
 • Таксата е крайна цена, и покрива пълното обучение на място + 12 учебни часа онлайн, заедно с учебните материали и кафе-паузи. Местата са ограничени, тъй като работим с малки групи, за да осигурим качествено обучение и лична обратна връзка на всеки участник в 14-те медиации в обучението. Благодарим Ви за разбирането! Преди да заплатите, моля, изпратете формуляра за регистрация.

ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, изпратете попълнен Формуляра за записване на academy@sporazumenia.com.

Какво получавате

Умения за преговори, дипломация и убедително въздействие – в работата и личните отношения. За нови възможности в работата, нови клиенти и услуги, основани на медиацията.

 • Практически техники за високо-ефективно разрешаване на спорове от над 16-годишния ни опит в България и по света, отговарящи на задължителните законовите изисквания,
 • Лична гаранция за качество и видими резултати от едни от най-опитните обучители в България: Севдалина Александрова, обучила повече от 1/3 от медиаторите в България, заедно с Антон Александров, адвокат, и Вержиния Димова, организационен консултант и психолог. Повече за опита на обучителите, може да видите тук.
 • Международни стандарти на провеждане на обучението и оценяване – въз основа на стандартите на International Mediation Institute, както и от прекия ни опит в обучения с колеги от САЩ (Harvard Mediation and Negotiation Program), Германия (Itegrated Mediation), Великобритания (CEDR), Италия (ADR Center-Rome), Румъния и др.
 • Реални умения, които можеш да премериш не само в обучението, но и в ежедневието си – за успокояване на напрегнати ситуации, вникване в интересите, обръщане на хода на преговорни ситуации, и много други.  
 • Лична практика за теб и лична обратна връзка след всяка медиация – 14 практически медиации, в 5 от които действаш като медиатор самостоятелно или заедно с колега,
 • Подготовка за разрешаване на различни видове спорове – договорни, семейни, имуществени, търговски, потребителски и други,
 • Сертифициране с право да упражняваш дейност като медиатор – при успешно преминаване на законово-установените практически и теоретичен изпит и събеседване.

Както и:

 • ВЪЗМОЖНОСТ да участвате в единствената по рода си инициатива „Мрежа на медиаторите при Споразумения“ – общност от медиатори, която работи по високи стандарти за качество– повече ТУК.
 • Материали за предварителна подготовка и съпътстваща ОНЛАЙН подготовка.
 • Споделяне на опит от действащи медиатори.

Защо да ни се доверите

 • Защото работим и тренираме професионалисти в разрешаването на конфликти повече от 15 години! Над 70 сертифициращи обучения за професионална правоспособност като медиатори и над 1000 обучени медиатори! Стотици обучения за убеждаване, преговори, разрешаване на конфликти и множество други в сферата на комуникацията!
 • Над 3000 обучени професионалисти от всякакви области – сред които висши мениджъри, изпълнителни директори, адвокати, съдии, политици, експерти от банковия сектор, финансисти, журналисти, маркетолози, специалисти в проекти, предприемачи и консултанти.
 • Заставаме зад това, че обучението трябва да бъде забавно, полезно, и поне 80% практическо – с предизвикателства и директно прилагане на нови умения. От обученията, в които ще участвате, никой не излиза същият! И ще можете да предавате наученото, за да въздействате задълго в ежедневната ви комуникация! 🙂
 • Мнения на участници можете да видите тук.

ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, изпратете попълнен Формуляра за записване на academy@sporazumenia.com, или се обадете на 0885792525.

Съдържание на Обучението

ВЪВЕДЕНИЕ
Модул 1. Конфликтът
Модул 2. Концепция и правна рамка
Модул 3. Медиацията като процес на преговори
Модул 4: Етапи в медиацията
Модул 5: Комуникативни умения и медиаторски техники
МОДУЛ 6: Спогодба. Спиране и прекратяване
Модул 1. Участници в медиацията
Модул 2. Стилове на работа и конфликти
Модул 3. Проблемни поведения
Модул 4. Работа с емоции
Модул 5. Излизане от задънени улици и творчески решения
Модул 6. Медиация при отделните видове спорове
Модул 7. Правна рамка на медиацията в Европейския съюз
Модул 8. Медиаторска практика
Модул 9. Препращане от съд към медиация