Обучение за медиатори със сертификат, 29, 30 април, 1 май, 27-29 май 2022, София

Текущ статус
Not Enrolled
Price
BG750

Правоспособност и възможност за международен статус на медиатор (IMI qualified).

Време и Място: 29, 30 април, 1 май, и 27-29 май 2022, София, 15.00-20.00 в петъците, и 9.00-17.30 ч. събота и неделя. Плюс достъп до 12 допълнителни учебни часа материали онлайн.

За обучението и сертификата

Това обучение е сертифициращо за медиатори и дава правоспособност да практикувате като професионален медиатор за разрешаването на бизнес, семейни, имотни и други спорове, вписан в Единния регистър на медиаторите към Министерство на правосъдието. Провежда се от одобрена от Министъра на правосъдието обучителна организация – сдружение Споразумения, стр. 5 в Регистъра.

Обучението е първото в България, одобрено като сертифицираща програма за медиатори (CMTP) от най-големия институт за медиация в света International Mediation Institute, от февруари 2020г. и дава международно признатия статус – IMI Qualified Mediator. (По желание на участниците, и при условията на IMI, чиято еднократна такса за вписване е 50 евро, и е отделна от тази за сертифициращото обучение).

По закон обучението е с минимална продължителност от 60 учебни часа. Това обучение е изцяло на място в 6 дни интензивна практика, плюс достъп до допълнителни 12 часа онлайн видео и други материали. За успешното получаване на сертификат е необходимо участие в цялото обучението, така и преминаването на необходимите изпити. Изискванията за сертифицирането вижте ТУК. Законът за медиация не поставя изисквания за професия, но по-полезно би ви било обучението, ако имате опит в работата с хора.

Обучението ще се проведе присъствено при съобразяване на нормативните изисквания, които действат към датата на провеждането му. Това означава, че ако все още действат изискванията за зелен сертификат, ще бъде необходимо наличието му. В случай на законова невъзможност да бъде проведено на място, ще имате възможност да изберете: (i) дали да участвате в онлайн формат на същите дати или на други обявени, (ii) да се включите в първото възможно присъствено обучение, или (iii) да получите таксата си обратно.

ПРЕДИ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, попитайте дали е за Вас на 0885792525 или academy@sporazumenia.com.

Записване и такси

 • Такса: 750 лв., при записване и внасяне до 28 април,
 • 675 лв. с отстъпка за ранно записване, при внасяне до 25 април,
 • 645 лв. с отстъпка за супер ранно записване до 20 април,
 • 590 лв. за студенти, при записване до 20 април.
 • Таксата е крайна цена, и покрива пълното обучение на място + 12 учебни часа онлайн, заедно с учебните материали и кафе-паузи. Местата са ограничени, тъй като работим с малки групи, за да осигурим качествено обучение и лична обратна връзка на всеки участник в 14-те медиации в обучението. Благодарим Ви за разбирането!
 • Преди да заплатите, моля, изпратете формуляра за регистрация.

ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, изпратете попълнен Формуляра за записване на academy@sporazumenia.com.

Какво получавате

Умения за преговори, дипломация и убедително въздействие – в работата и личните отношения. За нови възможности в работата, нови клиенти и услуги, основани на медиацията.

 • Практически техники за високо-ефективно разрешаване на спорове от над 16-годишния ни опит в България и по света, отговарящи на задължителните законовите изисквания,
 • Лична гаранция за качество и видими резултати от едни от най-опитните обучители в България: Севдалина Александрова, обучила повече от 1/3 от медиаторите в България, заедно с Антон Александров, адвокат, и Вержиния Димова, организационен консултант и психолог. Повече за опита на обучителите, може да видите тук.
 • Международни стандарти на провеждане на обучението и оценяване – въз основа на стандартите на International Mediation Institute, както и от прекия ни опит в обучения с колеги от САЩ (Harvard Mediation and Negotiation Program), Германия (Itegrated Mediation), Великобритания (CEDR), Италия (ADR Center-Rome), Румъния и др.
 • Реални умения, които можеш да премериш не само в обучението, но и в ежедневието си – за успокояване на напрегнати ситуации, вникване в интересите, обръщане на хода на преговорни ситуации, и много други.  
 • Лична практика за теб и лична обратна връзка след всяка медиация – 14 практически медиации, в 5 от които действаш като медиатор самостоятелно или заедно с колега,
 • Подготовка за разрешаване на различни видове спорове – договорни, семейни, имуществени, търговски, потребителски и други,
 • Сертифициране с право да упражняваш дейност като медиатор – при успешно преминаване на законово-установените практически и теоретичен изпит и събеседване.

Както и:

 • ВЪЗМОЖНОСТ да участвате в единствената по рода си инициатива „Мрежа на медиаторите при Споразумения” – общност от медиатори, която работи по високи стандарти за качество– повече ТУК.
 • Материали за предварителна подготовка и съпътстваща ОНЛАЙН подготовка.
 • Споделяне на опит от действащи медиатори.

Защо да ни се доверите

 • Защото работим и тренираме професионалисти в разрешаването на конфликти повече от 16 години! Над 75 сертифициращи обучения за професионална правоспособност като медиатори и над 1000 обучени медиатори! Стотици обучения за убеждаване, преговори, разрешаване на конфликти и множество други в сферата на комуникацията!
 • Над 3000 обучени професионалисти от всякакви области – сред които висши мениджъри, изпълнителни директори, адвокати, съдии, политици, експерти от банковия сектор, финансисти, журналисти, маркетолози, специалисти в проекти, предприемачи и консултанти.
 • Заставаме зад това, че обучението трябва да бъде забавно, полезно, и поне 80% практическо – с предизвикателства и директно прилагане на нови умения. От обученията, в които ще участвате, никой не излиза същият! И ще можете да предавате наученото, за да въздействате задълго в ежедневната ви комуникация! 🙂
 • Мнения на участници можете да видите тук.

ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, изпратете попълнен Формуляра за записване на academy@sporazumenia.com, или се обадете на 0885792525.

Обучение Съдържание

ВЪВЕДЕНИЕ
Модул 1. Конфликтът
Модул 2. Концепция и правна рамка
Модул 3. Медиацията като процес на преговори
Модул 4: Етапи в медиацията
Модул 5: Комуникативни умения и медиаторски техники
МОДУЛ 6: Спогодба. Спиране и прекратяване
Модул 1. Участници в медиацията
Модул 2. Стилове на работа и конфликти
Модул 3. Проблемни поведения
Модул 4. Работа с емоции
Модул 5. Излизане от задънени улици и творчески решения
Модул 6. Медиация при отделните видове спорове
Модул 7. Правна рамка на медиацията в Европейския съюз
Модул 8. Медиаторска практика
Модул 9. Препращане от съд към медиация