Обучение за медиатори със сертификат, 16-18 ноември и 7-9 декември 2023, София

Текущ статус
Not Enrolled
Price
BG790
Започнете
This Обучение is currently closed

Правоспособност и възможност за международен статус на медиатор (IMI qualified).

Дата: 16-18 ноември и 7-9 декември, в четвъртъците: 14.30 – 20.00, в петък и събота – 9.00-17.00, София

Плюс достъп до 12 допълнителни учебни часа материали онлайн.

КАКВО ИМА ЗА ВАС в обучението

Ако смятате, че ви е време за промяна в дейността, Или е време да добавите онова надграждане, което ще ви даде нови възможности – да сте полезни с нова услуга и да печелите от нея,

И ако сте готови да решавате спорове – в екипа, семейството, в бизнес отношенията, по един напълно нов начин – Който дава резултати за часове, и гарантира полза за всички,

Обучението за медиатори ви дава Ролята на Водач – който води хората от спора към решение, което харесват. Водачът, който знае точните Думи, Стъпки и Принципи,

ОБУЧЕНИЕТО ЗА МЕДИАТОРИ ДАВА И СЕРТИФИКАТ И РЕАЛНИ, ПРАКТИЧЕСКИ УМЕНИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ДОГОВАРЯНЕ И РАЗРЕШАВАНЕ НА КОНФЛИКТИ. С над 14 Медиации по време на курса – в които преговаряте или водите процеса на преговори като медиатор!

Освен това ще забележите, че разговорите Ви с трудни събеседници ще намалеят и ще станат много по-лесни и кратки. А резултатите Ви когато преговаряте, ще скочат видимо за вас – дори за най-обикновените неща, като заплащане и хонорари, наем, или пък покупки на важни неща.

Ще имате в пъти по-голяма увереност да постигате резултати по Вашия начиндипломатично, и без компромис с принципите си, защото ще имате системата за водене на разговора до успешен резултат.

Но едно от най-ценните умения, които ще имате, е да запазвате отношенията. Които щом четете това, вероятно са важни за вас.

За обучението и сертификата

Това обучение е Сертифициращо за медиатори и дава Правоспособност да практикувате като професионален медиатор за разрешаването на бизнес, семейни, имотни и други спорове, вписан в Единния регистър на медиаторите към Министерство на правосъдието. Провежда се от одобрена от Министъра на правосъдието обучителна организация – сдружение Споразумения, стр. 5 в Регистъра.

Обучението е първото в България, одобрено като сертифицираща програма за медиатори (CMTP) от най-големия институт за медиация в света International Mediation Institute, от февруари 2020г. и дава международно признатия статус – IMI Qualified Mediator. (По желание на участниците, и при условията на IMI, чиято еднократна такса за вписване е 50 евро, и е отделна от тази за сертифициращото обучение).

По закон обучението е с минимална продължителност от 60 учебни часа.

Това обучение е изцяло на място в 6 дни интензивна практика.

Плюс 12 часа ГОТОВО онлайн обучение с видеа, материали и упражнения с пълния материал – за преминаване със собствено темпо. Достъп до готовото онлайн обучение получавате веднага при потвърждаване с таксата.

За успешното получаване на сертификат е необходимо участие в цялото обучението, така и преминаването на необходимите изпити. Изискванията за сертифицирането вижте ТУК. Законът за медиация не поставя изисквания за професия, но по-полезно би ви било обучението, ако имате опит в работата с хора.

ПРЕДИ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, попитайте дали е за Вас на 0885792525 или academy@sporazumenia.com.

Записване и такси

 • Такса: 790 лв., при записване и внасяне до 15 ноември,
 • 747 лв. при записване и внасяне до 10 ноември,
 • 719 лв. с отстъпка за ранно записване, при внасяне до 5 ноември,
 • 697 лв. с отстъпка за ранно записване, при внасяне до 30 октомври,
 • 687 лв. при записване на 2 заедно, или на студент до 30 октомври, или на 1 участник до 10 октомври.

Таксата е крайна цена, и покрива пълното обучение на място + 12 учебни часа онлайн, заедно с учебните материали и кафе-паузи. Местата са ограничени, тъй като работим с малки групи, за да осигурим качествено обучение и лична обратна връзка на всеки участник в 14-те медиации в обучението. Благодарим Ви за разбирането!

Преди да заплатите, моля, изпратете формуляра за регистрация.

ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, изпратете попълнен Формуляра за записване на academy@sporazumenia.com.

ФОРМУЛЯР ЗА ЗАПИСВАНЕ

Какво получавате

Умения за преговори, дипломация и убедително въздействие – в работата и личните отношения. За нови възможности в работата, нови клиенти и услуги, основани на медиацията.

 • Практически техники за високо-ефективно разрешаване на спорове от над 18-годишния ни опит в България и по света, отговарящи на задължителните законовите изисквания,
 • Лична гаранция за качество и видими резултати от едни от най-опитните обучители в България: Севдалина Александрова, обучила повече от 1/3 от медиаторите в България, заедно с Антон Александров, адвокат, и Вержиния Димова, организационен консултант и психолог. Повече за опита на обучителите, може да видите тук.
 • Международни стандарти на провеждане на обучението и оценяване – въз основа на стандартите на International Mediation Institute, както и от прекия ни опит в обучения с колеги от САЩ (Harvard Mediation and Negotiation Program), Германия (Itegrated Mediation), Великобритания (CEDR), Италия (ADR Center-Rome), Румъния и др.
 • Реални умения, които можеш да премериш не само в обучението, но и в ежедневието си – за успокояване на напрегнати ситуации, вникване в интересите, обръщане на хода на преговорни ситуации, и много други.  
 • Лична практика за теб и лична обратна връзка след всяка медиация – 14 практически медиации, в 5 от които действаш като медиатор самостоятелно или заедно с колега,
 • Подготовка за разрешаване на различни видове спорове – договорни, семейни, имуществени, търговски, потребителски и други,
 • Сертифициране с право да упражняваш дейност като медиатор – при успешно преминаване на законово-установените практически и теоретичен изпит и събеседване.

Както и:

 • ВЪЗМОЖНОСТ да участвате в единствената по рода си инициатива „Мрежа на медиаторите при Споразумения” – общност от медиатори, която работи по високи стандарти за качество– повече ТУК.
 • Материали за предварителна подготовка и съпътстваща ОНЛАЙН подготовка.
 • Споделяне на опит от действащи медиатори.

ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, изпратете попълнен Формуляра за записване на academy@sporazumenia.com, или се обадете на 0885792525.

Обучение Съдържание

ВЪВЕДЕНИЕ
Модул 1. Конфликтът
Модул 2. Концепция и правна рамка
Модул 3. Медиацията като процес на преговори
Модул 4: Етапи в медиацията
Модул 5: Комуникативни умения и медиаторски техники
МОДУЛ 6: Спогодба. Спиране и прекратяване
Модул 1. Участници в медиацията
Модул 2. Стилове на работа и конфликти
Модул 3. Проблемни поведения
Модул 4. Работа с емоции
Модул 5. Излизане от задънени улици и творчески решения
Модул 6. Медиация при отделните видове спорове
Модул 7. Правна рамка на медиацията в Европейския съюз
Модул 8. Медиаторска практика
Модул 9. Препращане от съд към медиация