Обучение за обучители, Онлайн: как да създаваш, водиш и продаваш завладяващи обучения

Текущ статус
Не записан
Цена
360

4 учебни сесии наживо онлайн, 26 януари, 18.30 – 20.45 ч. Как се изготвя обучение: успешната структура, 2 февруари, Презентиране и фасилитиране 1, 18.30 – 20.45 ч., 13 февруари, Презентиране и фасилитиране 2, Предизвикателства в група, 9.00 – 16.30, 27 февруари, 9.00 – 16.30 ч.

Цел

Това обучение подготвя професионални треньори, които желаят да създадат свой обучителен курс, да управляват завладяващо и убедително група, и да се научат да продават това обучение. Както на живо в зала, така и онлайн.

Курсът ще помогне да „опаковате“ Вашия  личен опит и умения в едно обучение с вашите силни страни и да ги предавате по завладяващ и полезен начин на хора, които реално да се ползват от тях.

За тази цел обучението е силно практически ориентирано – от създаването на личен обучителен курс стъпка по стъпка, през умения за завладяващо говорене пред хора и управление на група, до преодоляване на предизвикателства и реална практика пред група. И на всяка стъпка съчетано с уменията да направите така, че да се продава!

Какво включва обучението

 • 9 учебни часа онлайн видеа и материали,
 • 20 учебни часа – 4 учебни сесии наживо онлайн, 26 януари, 18.30 – 20.45 ч. Как се изготвя обучение: успешната структура, 2 февруари, Презентиране и фасилитиране 1, 18.30 – 20.45 ч., 13 февруари, Презентиране и фасилитиране 2, Предизвикателства в група, 9.00 – 16.30, 27 февруари, 9.00 – 16.30 ч.
 • 1 учебен час сесия за създаване на собственото Ви обучение
 • Общо: 30 учебни часа
 • Такса: 390 лв. при включване до 25 януари.
 • Отстъпка за ранно записване при записване до 31 декември: 10% – 359 лв., с промокод Sporazumenia10.

Записване

Обадете се на тел. 0885792525, или изпратете Формуляра за кандидатстване на e-mail: academy@sporazumenia.com.

За да преценим дали бихме могли да си бъдем взаимно полезни чрез обучението за обучители, ще проведем телефонно интервю с всеки кандидат. След получаването на Формуляра за кандидатстване, ще се свържем с Вас, за да уточним удобно време за интервюто.

Практически умения, които получавате

ОБУЧЕНИЕТО ще ви предаде една от най-успешните и прилагана в десетки държави методология за учене чрез правене. С нея ще можете да владеете всички ключови елементи на разпалването на интереса на участниците си:

 • представянето на информацията по атрактивен и полезен начин,
 • създаването на динамични упражнения и дейности, в които участниците с удоволствие да научават нови умения,
 • владеенето на групите като диригенти, които пренасочват трудните участници и създават енергична и предразполагаща атмосфера за учене чрез правене и забавление.

В края на обучението ще можете да:

Създавате собствен курс по избрана от вас тема в сферата на убедителното общуване и разрешаването на конфликти, или област, избрана от Вас, включително да:

 • Създавате учебен план с ясни цели, и да го оформите по атрактивен пазарен начин,
 • Изготвяте убедителна и държаща вниманието структура на един учебен модул – с презентации, упражнения, и други учебни дейности, включително адаптирана за онлайн среда,
 • Подготвяте учебни материали, Power Point и други материали, които подкрепят работата ви,
 • Управлявате смело и въздействащо груповата работа, така, че да осигурите максимално полезно и приятно преживяване за участниците и за себе си,
 • Представяте убедително и атрактивно съдържанието, като използвате невербална комуникация, откриване, хумор, разказване на истории, визуализации, дискусии и други подходящи методи за научаване, като използвате принципите за ефектно адаптиране към нуждите на групата, включително да използвате тези техники за да привлечете аудитории, които да дойдат на обучението Ви,
 • Управлявате динамично групата, като въвличате участниците в целенасочени учебни дейности и подпомагате емоционалното научаване „чрез правене и преживяване“, включително различни видове упражнения, част от които адаптирани за онлайн среда,
 • Упражнявате ефективно даване на обратна връзка, по начин, който подпомага изграждането на практически умения,
 • Преодолявате трудни поведения на участници и други пречки в обучителния процес,
 • Да научите стъпки за успешна продажба на едно обучение.

ПРАКТИКАТА НАЖИВО в група ви дава възможност директно:

 • Да започнете изработването на обучението си като се ползвате от множество конкретни идеи от групата за структурата, атрактивно му представяне и упражненията в него,
 • Да упражните най-ефективните техники за презентиране и управление на група,
 • Да представите реално като обучител изработения от Вас обучителен модул и да получите обратна връзка от групата.

Защо да ни се доверите

 • Защото продаваме с лицето си като треньори повече от 15 години! Над 70 сертифициращи обучения за професионална правоспособност като медиатори и над 900 обучени медиатори! Стотици продадени обучения за убеждаване, преговори, разрешаване на конфликти и множество други в сферата на комуникацията! Опит с колеги от САЩ, Великобритания, Италия, Германия, Румъния. А обучителната ни програма за медиатори е единствената призната в България единствената в България, одобрена като сертифицираща програма за медиатори (CMTP) от най-големия институт за медиация в света International Mediation Institute, която дава и международно признатия статус – IMI Qualified Mediator.
 • Над 2600 обучени професионалисти от всякакви области – сред които висши мениджъри, изпълнителни директори, адвокати, съдии, политици, експерти от банковия сектор, финансисти, журналисти, маркетолози, специалисти в проекти.
 • И … това е вече 9-то ни обучение за обучители.
 • Заставаме зад това, че обучението трябва да бъде забавно, полезно, и поне 80% практическо – с предизвикателства и директно прилагане на нови умения. От обученията, които ще правите по този метод, никой няма да излиза същият! И ще ви помнят задълго! И ще можете да предавате наученото, за да въздействате задълго в ежедневната ви комуникация! Обикновено с удоволствие! 🙂

Мнения на участници можете да видите тук.

Водещият обучител в това обучение е Севдалина Александрова, подкрепяна от екип от професионалисти. Тя е треньор по медиация, преговори, убеждаване и разрешаване на конфликти, както и медиатор и адвокат с над 15 години опит. Обучила е над 1/3 от медиаторите в България и над 2300 професионалисти, вкл. адвокати и съдии. Член е на Глобалния панел медиатори на CEDR, Великобритания. Обучител в международни екипи от САЩ, Германия, Великобритания, Италия, Румъния. Повече за нея можете да видите тук.

Важно предварително условие

 • За това обучение е необходимо да имате компетентност по темата, по която искате да развивате свое обучението. В него ще се работи с познанията и уменията Ви, които да бъдат организирани в убедителен обучителен модул.
 • За да Ви предоставим максимално близки до търсените от Вас резултати и да преценим дали бихме могли да си бъдем взаимно полезни чрез обучението за обучители, след получаването на Формуляра за кандидатстване, ще се свържем с Вас за провеждане на кратко телефонно интервю в удобно време.
 • Какво не е този курс
 • Този курс не подготвя обучители по медиация. Обучението по медиация представлява завършен обучителен продукт, който се основава на реална практика и законова регламентация.
 • Този курс подготвя обучители, които да създадат и преподават свой собствен обучителен модул или курс в избрана от тях област – по практически и въздействащ начин. Както и умения да представят курса си по интерес начин, така че да привличат участници на него. Ние не осигуряваме продажбата на тези курсове, но можем да ви помогнем за нея.
 • Възможно е и да имаме възможност впоследствие да работим съвместно при различни обучителни проекти.

Съдържание на Обучението

1. Въведение - как да започнеш с твоето обучение
Раздел 1. КАК ДА СЪЗДАДЕШ ТВОЕТО ОБУЧЕНИЕ
Раздел 2. КАК ДА ВОДИШ УБЕДИТЕЛНО
Раздел 3. Организация и оценка
Раздел 4. РАБОТА ОНЛАЙН
Раздел 5. Привличане на участници
ПРАКТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛИ