Обучение за медиатори със сертификат 14-16 декември 2023 и 18-20 януари 2024, София

Обучение за медиатори,
Текущ статус
Not Enrolled
Price
BG870

Дата: 14-16 декември и 18-20 януари, четвъртъците – 14.30-20.00, събота и неделя 9.00-17.00ч.,София

Правоспособност и възможност за международен статус.

Плюс 12 часа готово онлайн обучение с видеа, материали и упражнения с пълния материал – за преминаване със собствено темпо. Достъп до готовото онлайн обучение получавате веднага при потвърждаване с таксата.

Общо 60 + учебни часа, съгласно законовите изисквания в България и изискванията на International Mediation Institute.

Необходимо е  присъствието на поне 90% от времето. Онлайн сесиите са в zoom, по-голямата част са упражнения. Затова е необходимо да участвате с включени микрофон и камера, от компютър или лаптоп (през мобилен телефон само няма да е подходящо), както и с добър интернет, и спокойно място. Ще получите подробни инструкции за работата в zoom преди сесията. Пълните изисквания за техническото осигуряване на онлайн обучението – от участниците и от организаторите, съобразени с IMI – можете да видите ТУК, както и в мейла си за потвърждаване на записването.

За обучението и сертификата

Важно: Това обучение е сертифициращо за медиатори и дава правоспособност да практикувате като професионален медиатор за разрешаването на бизнес, семейни, имотни и други спорове, вписан в Единния регистър на медиаторите към Министерство на правосъдието. Провежда се от одобрена от Министъра на правосъдието обучителна организация – сдружение Споразумения.

Обучението е одобрено като сертифицираща програма за медиатори (CMTP) от най-големия институт за медиация в света International Mediation Institute и дава международно признатия статус – IMI Qualified Mediator. Вписването като “IMI Qualified Mediator” (Медиатор, отговарящ на стандартите на IMI”) в международния регистър е по желание. Изискванията за него са успешно завършено сертифициращо обучение за медиатори, както и поне една присъствена медиация на място. Пълните изисквания на IMI, може да видите ТУК. IMI има еднократна такса от 50 евро, която е независима и отделна от тази за сертифициращото обучение.

За успешното получаване на сертификат е необходимо както участие във всички елементи от обучението, така и преминаването на необходимите изпити. Изискванията за сертифицирането вижте тук. Законът за медиация не поставя изисквания за професия, но по полезно би ви било обучението, ако имате опит в работата с хора.

Записване и такси

ПРЕДИ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, попитайте дали е за Вас на 0885792525 или academy@sporazumenia.com.

 • Такса: 870 лв. при записване и внасяне до 12 декември,
 • 826 лв. при записване и внасяне до 8 декември.
 • 783 лв. при записване и внасяне до 4 декември.
 • 739 лв. при записване и внасяне до 25 ноември.
 • 695 лв. при записване на 2 заедно и студенти до 25 ноември, или на 1 участник до 15 ноември.

Местата са ограничени, тъй като работим с малки групи, за да осигурим качествено обучение и лична обратна връзка на всеки участник в 14-те медиации в обучението. Благодарим Ви за разбирането! Преди да заплатите, моля, изпратете формуляра за регистрация.

Какво получавате

Умения за преговори, дипломация и убедително въздействие – в работата и личните отношения. За нови възможности в работата, нови клиенти и услуги, основани на медиацията.

 • Практически техники за високо-ефективно разрешаване на спорове от над 17-годишния ни опит в България и по света, отговарящи на задължителните законовите изисквания,
 • Лична гаранция за качество и видими резултати от едни от най-опитните обучители в България: Севдалина Александрова, обучила повече от 1/3 от медиаторите в България (над 1300), заедно с Антон Александров, адвокат, и Вержиния Димова, организационен консултант и психолог. Повече за опита на обучителите, може да видите тук.
 • Международни стандарти на провеждане на обучението и оценяване – въз основа на стандартите на International Mediation Institute, по които сме сертифицирани да работим, както и от прекия ни опит в работата с екипи от САЩ, Германия, Великобритания, Италия, Румъния и др.
 • Реални умения, които можеш да премериш не само в обучението, но и в ежедневието си – за успокояване на напрегнати ситуации, вникване в интересите на спорещите, обръщане на хода на преговорни и конфликтни ситуации,  и много други.  
 • Лична практика за теб и лична обратна връзка – в 14 практически медиации, в 5 от които действаш като медиатор самостоятелно или заедно с колега,
 • Подготовка за разрешаване на различни видове спорове – договорни, семейни, имуществени, търговски, потребителски и други,
 • Сертифициране с право да упражняваш дейност като медиатор – при успешно преминаване на законово-установените практически и теоретичен изпит и събеседване.

Защо да ни се доверите:

Защото работим и тренираме професионалисти в разрешаването на конфликти повече от 18 години! Над 90 сертифициращи обучения за професионална правоспособност като медиатори и над 1300 обучени медиатори! Стотици обучения за убеждаване, преговори, разрешаване на конфликти и множество други в сферата на комуникацията! Опит с колеги от САЩ, Великобритания, Италия, Германия, Румъния.
Над 3600 обучени професионалисти от всякакви области – висши мениджъри, изпълнителни директори, адвокати, съдии, политици, експерти от банковия сектор, финансисти, журналисти, маркетолози, специалисти в проекти, предприемачи и консултанти. Заставаме зад това, че обучението трябва да бъде забавно, полезно, и поне 80% практическо – с предизвикателства и директно прилагане на нови умения. От обученията, в които ще участвате, никой не излиза същият! И ще можете да предавате наученото, за да въздействате задълго в ежедневната ви комуникация! 🙂

Мнения на участници можете да видите тук.

ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, изпратете попълнен Формуляра за записване на academy@sporazumenia.com.

Съдържанието и подробности за обучението вижте тук.

Обучение Съдържание

ВЪВЕДЕНИЕ
НИВО 1. МОДУЛ 1. КОНФЛИКТЪТ
МОДУЛ 2. КОНЦЕПЦИЯ И ПРАВНА РАМКА
МОДУЛ 3. МЕДИАЦИЯТА КАТО ПРОЦЕС НА ПРЕГОВОРИ
МОДУЛ 4. ЕТАПИ В МЕДИАЦИЯТА
МОДУЛ 5. КОМУНИКАТИВНИ УМЕНИЯ И МЕДИАТОРСКИ ТЕХНИКИ
МОДУЛ 6. СПОГОДБА. СПИРАНЕ И ПРЕКРАТЯВАНЕ
НИВО 2. МОДУЛ 1. УЧАСТНИЦИ В МЕДИАЦИЯТА
МОДУЛ 2. СТИЛОВЕ ПРИ РАБОТА И КОНФЛИКТ
МОДУЛ 3. ПРОБЛЕМНИ ПОВЕДЕНИЯ
МОДУЛ 4. РАБОТА С ЕМОЦИИ
МОДУЛ 5. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЗАДЪНЕНИ УЛИЦИ И ТВОРЧЕСКИ РЕШЕНИЯ
МОДУЛ 6. МЕДИАЦИЯ ПРИ ОТДЕЛНИТЕ ВИДОВЕ СПОРОВЕ
МОДУЛ 7. ПРАВНА РАМКА НА МЕДИАЦИЯТА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
МОДУЛ 8. МЕДИАТОРСКА ПРАКТИКА
МОДУЛ 9. ПРЕПРАЩАНЕ ОТ СЪД КЪМ МЕДИАЦИЯ