Обучение за медиатори със сертификат, ОНЛАЙН и на място, 27-29 ноември, 11-13 декември, София

Обучение за медиатори,
Текущ статус
Не записан
Цена
750
Обучение
Материали

Правоспособност и възможност за международен сертификат. Дати: Онлайн сесии: 27 ноември, 11 декември. На място: 28-29 ноември, 12-13 декември.

Време на онлайн сесиите на 27 ноември и 11 декември: 16.00 – 21.00ч., Време на сесиите на място: 9.00 – 17.30. Присъствието на всички дни на място и поне 2/3 от времето в онлайн сесиите наживо е задължително за сертифицирането.

Плюс 12 часа онлайн обучение с видеа, материали и упражнения на разположение за преминаване със собствено темпо през целия курс. Достъп до онлайн обучението получавате веднага при записването си и можете да преминете през всички модули с Вашето темпо.

*В случай, че не е възможно провеждането на място, обучението ще се проведе изцяло ОНЛАЙН (в този случай ще имате право да участвате да изберете да участвате в онлайн обучението или в първото следващо възможно присъствено обучение, както и разбира се, да отпадне участието Ви и да Ви бъде възстановена таксата, според Вашето желание).

За обучението и сертификата

Важно: Обучението е 24 учебни часа онлайн (12 часа видеа и материали, 12 часа интерактивни онлайн сесии с упражнения) и 41 учебни часа на място. Това обучение е сертифициращо за медиатори и дава правоспособност да практикувате като професионален медиатор за разрешаването на бизнес, семейни, имотни и други спорове, вписан в Единния регистър на медиаторите към Министерство на правосъдието. Провежда се от одобрена от Министъра на правосъдието обучителна организация – сдружение Споразумения, стр. 5 в Регистъра.

Обучението е единственото в България, одобрено като сертифицираща програма за медиатори (CMTP) от най-големия институт за медиация в света International Mediation Institute и дава международно признатия статус – IMI Qualified Mediator. (По желание на участниците, и при условията на IMI, чиято еднократна такса за вписване е 50 евро, и е отделна от тази за сертифициращото обучение).

По закон обучението е с минимална продължителност от 60 учебни часа (това обучение е с 5 допълнителни учебни часа бонус). За успешното получаване на сертификат е необходимо както участие във всички елементи от обучението, така и преминаването на необходимите изпити. Изискванията за сертифицирането вижте тук. Законът за медиация не поставя изисквания за професия, но по полезно би ви било обучението, ако имате опит в работата с хора.

Записване и такси

ПРЕДИ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, попитайте дали е за Вас на 0885792525 или academy@sporazumenia.com.

 • Такса: 750 лв., при внасяне до 26 ноември,
 • 675 лв. при внасяне до 21 ноември,
 • 645 лв. при внасяне до 16 ноември,
 • 625 лв. при записване на 2 заедно или студенти, или за 1 участник до 10 ноември.
 • Таксата е крайна цена, и покрива пълното обучение от 60+ часа, заедно с учебните материали и кафе-паузи. Местата са ограничени, тъй като работим с малки групи, за да осигурим качествено обучение и лична обратна връзка на всеки участник в 14-те медиации в обучението. Благодарим Ви за разбирането! Преди да заплатите, моля, изпратете формуляра за регистрация.

ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, изпратете попълнен Формуляра за регистрация на academy@sporazumenia.com

Какво получавате

Умения за преговори, дипломация и убедително въздействие – в работата и личните отношения. За нови възможности в работата, нови клиенти и услуги, основани на медиацията.

 • Практически техники за високо-ефективно разрешаване на спорове от над 15-годишния ни опит в България и по света, отговарящи на задължителните законовите изисквания,
 • Лична гаранция за качество и видими резултати от едни от най-опитните обучители в България: Севдалина Александрова, обучила повече от 1/3 от медиаторите в България, заедно с Антон Александров, адвокат, и Вержиния Димова, организационен консултант и психолог. Повече за опита на обучителите, може да видите тук.
 • Международни стандарти на провеждане на обучението и оценяване – въз основа на стандартите на International Mediation Institute, по които единствени в България сме сертифицирани да работим, както и от прекия ни опит в работата с екипи от САЩ, Германия, Великобритания, Италия, Румъния и др.
 • Реални умения, които можеш да премериш не само в обучението, но и в ежедневието си – за успокояване на напрегнати ситуации, вникване в интересите на спорещите, обръщане на хода на преговорни и конфликтни ситуации,  и много други.  
 • Лична практика за теб и лична обратна връзка – в 14 практически медиации, в 5 от които действаш като медиатор самостоятелно или заедно с колега,
 • Подготовка за разрешаване на различни видове спорове – договорни, семейни, имуществени, търговски, потребителски и други,
 • Сертифициране с право да упражняваш дейност като медиатор – при успешно преминаване на законово-установените практически и теоретичен изпит и събеседване.

Както и:

 • ВЪЗМОЖНОСТ да участвате в единствената по рода си инициатива „Медиация за всички“ – общност от медиатори, вижте повече ТУК.
 • Споделяне на опит от действащи медиатори

Защо да ни се доверите:

Защото работим и тренираме професионалисти в разрешаването на конфликти повече от 15 години! Над 70 сертифициращи обучения за професионална правоспособност като медиатори и над 900 обучени медиатори! Стотици обучения за убеждаване, преговори, разрешаване на конфликти и множество други в сферата на комуникацията! Опит с колеги от САЩ, Великобритания, Италия, Германия, Румъния.
Над 2600 обучени професионалисти от всякакви области – сред които висши мениджъри, изпълнителни директори, адвокати, съдии, политици, експерти от банковия сектор, финансисти, журналисти, маркетолози, специалисти в проекти, предприемачи и консултанти. Заставаме зад това, че обучението трябва да бъде забавно, полезно, и поне 80% практическо – с предизвикателства и директно прилагане на нови умения. От обученията, в които ще участвате, никой не излиза същият! И ще можете да предавате наученото, за да въздействате задълго в ежедневната ви комуникация! 🙂

Мнения на участници можете да видите тук.

ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, изпратете попълнен Формуляра за записване на academy@sporazumenia.com.

Съдържанието и подробности за обучението вижте тук.

Съдържание на Обучението

ВЪВЕДЕНИЕ
МОДУЛ 1. Конфликтът
Модул 2. Концепция и правна рамка
Модул 3. Медиацията като процес на преговори
Модул 4: Етапи в медиацията
Модул 5: Комуникативни умения и медиаторски техники
МОДУЛ 6: Спогодба. Спиране и прекратяване
Модул 1. Участници в медиацията
Модул 2. Стилове при работа и конфликт
Модул 3. Проблемни поведения
Модул 4. Работа с емоции
Модул 5. Излизане от задънени улици и творчески решения
Модул 6. Медиация при отделните видове спорове
Модул 7. Правна рамка на медиацията в Европейския съюз
Модул 8. Медиаторска практика
Модул 9. Препращане от съд към медиация