Обучение за медиатори със сертификат, ОНЛАЙН, 19-21 февруари, 5-7 март 2021 г.

Обучение за медиатори,
Текущ статус
Не записан
Цена
720
Обучение
Материали

Правоспособност и възможност за международен сертификат. Дати: 19-21 февруари, 5-7 март, онлайн практически сесии.

Време на онлайн сесиите наживо:

 • 19 февруари, петък, 16.00 – 21.00 ч.,
 • 20 февруари, събота,  9.00 – 17.00ч.
 • 5 март, петък, 16.00 – 21.00 ч.,
 • 6 март, събота,  9.00 – 17.00ч.
 • 21 февруари и 7 март, неделя.

Присъствието на поне 90% от времето в онлайн сесиите наживо е задължително за сертифицирането.

Плюс 12 часа онлайн обучение с видеа, материали и упражнения на разположение за преминаване със собствено темпо през целия курс. Достъп до онлайн обучението получавате веднага при записването си и можете да преминете през всички модули с Вашето темпо.

За обучението и сертификата

Важно: Обучението е 60+ учебни часа онлайн (12 часа видеа и материали, 52 учебни часа интерактивни онлайн сесии с упражнения). Това обучение е сертифициращо за медиатори и дава правоспособност да практикувате като професионален медиатор за разрешаването на бизнес, семейни, имотни и други спорове, вписан в Единния регистър на медиаторите към Министерство на правосъдието. Провежда се от одобрена от Министъра на правосъдието обучителна организация – сдружение Споразумения, стр. 5 в Регистъра.

Обучението е единственото в България, одобрено като сертифицираща програма за медиатори (CMTP) от най-големия институт за медиация в света International Mediation Institute и дава международно признатия статус – IMI Qualified Mediator. (По желание на участниците, и при условията на IMI, чиято еднократна такса за вписване е 50 евро, и е отделна от тази за сертифициращото обучение).

По закон обучението е с минимална продължителност от 60 учебни часа (това обучение е с 5 допълнителни учебни часа бонус). За успешното получаване на сертификат е необходимо както участие във всички елементи от обучението, така и преминаването на необходимите изпити. Изискванията за сертифицирането вижте тук. Законът за медиация не поставя изисквания за професия, но по полезно би ви било обучението, ако имате опит в работата с хора.

Записване и такси

ПРЕДИ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, попитайте дали е за Вас на 0885792525 или academy@sporazumenia.com.

 • Такса: 720 лв., при внасяне до 18 февруари,
 • 675 лв. при внасяне с отстъпка за ранно записване до 15 февруари,
 • 645 лв. с отстъпка за супер ранно записване до 12 февруари,
 • 625 лв. при записване на 2 заедно или студенти до 12 февруари, или на 1 участник до 8 февруари,
 • 615 лв. с отстъпка за супер ранно записване до 25 януари. Таксата е крайна цена, и покрива пълното обучение от 60+ часа, заедно с учебните материали и кафе-паузи. Местата са ограничени, тъй като работим с малки групи, за да осигурим качествено обучение и лична обратна връзка на всеки участник в 14-те медиации в обучението. Благодарим Ви за разбирането! Преди да заплатите, моля, изпратете формуляра за регистрация.

ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, изпратете попълнен Формуляра за регистрация на academy@sporazumenia.com

Какво получавате

Умения за преговори, дипломация и убедително въздействие – в работата и личните отношения. За нови възможности в работата, нови клиенти и услуги, основани на медиацията.

 • Практически техники за високо-ефективно разрешаване на спорове от над 15-годишния ни опит в България и по света, отговарящи на задължителните законовите изисквания,
 • Лична гаранция за качество и видими резултати от едни от най-опитните обучители в България: Севдалина Александрова, обучила повече от 1/3 от медиаторите в България, заедно с Антон Александров, адвокат, и Вержиния Димова, организационен консултант и психолог. Повече за опита на обучителите, може да видите тук.
 • Международни стандарти на провеждане на обучението и оценяване – въз основа на стандартите на International Mediation Institute, по които единствени в България сме сертифицирани да работим, както и от прекия ни опит в работата с екипи от САЩ, Германия, Великобритания, Италия, Румъния и др.
 • Реални умения, които можеш да премериш не само в обучението, но и в ежедневието си – за успокояване на напрегнати ситуации, вникване в интересите на спорещите, обръщане на хода на преговорни и конфликтни ситуации,  и много други.  
 • Лична практика за теб и лична обратна връзка – в 14 практически медиации, в 5 от които действаш като медиатор самостоятелно или заедно с колега,
 • Подготовка за разрешаване на различни видове спорове – договорни, семейни, имуществени, търговски, потребителски и други,
 • Сертифициране с право да упражняваш дейност като медиатор – при успешно преминаване на законово-установените практически и теоретичен изпит и събеседване.

Както и:

 • ВЪЗМОЖНОСТ да участвате в единствената по рода си инициатива „Медиация за всички“ – общност от медиатори, вижте повече ТУК.
 • Споделяне на опит от действащи медиатори

Защо да ни се доверите:

Защото работим и тренираме професионалисти в разрешаването на конфликти повече от 15 години! Над 70 сертифициращи обучения за професионална правоспособност като медиатори и над 950 обучени медиатори! Стотици обучения за убеждаване, преговори, разрешаване на конфликти и множество други в сферата на комуникацията! Опит с колеги от САЩ, Великобритания, Италия, Германия, Румъния.
Над 2600 обучени професионалисти от всякакви области – сред които висши мениджъри, изпълнителни директори, адвокати, съдии, политици, експерти от банковия сектор, финансисти, журналисти, маркетолози, специалисти в проекти, предприемачи и консултанти. Заставаме зад това, че обучението трябва да бъде забавно, полезно, и поне 80% практическо – с предизвикателства и директно прилагане на нови умения. От обученията, в които ще участвате, никой не излиза същият! И ще можете да предавате наученото, за да въздействате задълго в ежедневната ви комуникация! 🙂

Мнения на участници можете да видите тук.

ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ, изпратете попълнен Формуляра за записване на academy@sporazumenia.com.

Съдържанието и подробности за обучението вижте тук.

Съдържание на Обучението

ВЪВЕДЕНИЕ
ИЗПИТЕН ТЕСТ
МОДУЛ 1. Конфликтът
Модул 2. Концепция и правна рамка
Модул 3. Медиацията като процес на преговори
Модул 4: Етапи в медиацията
Модул 5: Комуникативни умения и медиаторски техники
МОДУЛ 6: Спогодба. Спиране и прекратяване
Ниво 2. Модул 1. Участници в медиацията
Модул 2. Стилове при работа и конфликт
Модул 3. Проблемни поведения
Модул 4. Работа с емоции
Модул 5. Излизане от задънени улици и творчески решения
Модул 6. Медиация при отделните видове спорове
Модул 7. Правна рамка на медиацията в Европейския съюз
Модул 8. Медиаторска практика
Модул 9. Препращане от съд към медиация